Welkom bij Revalidatiecentrum Medinello IJmond

Medinello_Logo.jpg

Medinello is een zelfstandig behandelcentrum voor medisch specialistische revalidatiebehandeling. Wij behandelen cliënten met langdurige pijn- en bijbehorende vermoeidheidsklachten en cliënten met deze klachten na oncologische behandeling.

In principe zijn de meeste acute pijnklachten tussen de 3 tot 6 maanden zo goed als verdwenen en pak je het dagelijks leven weer op. In Nederland zijn er 2 miljoen mensen met langdurige pijn, die langer dan 3 maanden bestaat. Deze mensen ervaren veel beperkingen in het dagelijks leven en rapporteren een slechtere kwaliteit van leven. Behandeling in de eerste lijn is dan soms onvoldoende effectief. Bij langdurige pijn- en vermoeidheidsklachten is zoeken naar de oorzaak van de pijn meestal geen effectieve oplossing meer. We weten uit onderzoek dat langdurige pijn een ingewikkeld samenspel is van lichamelijke, psychische en sociale factoren. Specialistisch onderzoek en behandeling is dan vaak de volgende stap om je leven weer op de rails te krijgen.

Wat kan Medinello bieden als uw pijnklachten blijven bestaan?

Wanneer we als mens klachten en pijn ervaren passen we automatisch ons gedrag aan. Het aanpassen is een natuurlijk beschermingsmechanisme dat wordt aangestuurd door ons brein. Ons brein speelt een belangrijke rol bij het ontvangen en zenden van pijnsignalen.

U kunt angstig zijn om te bewegen, activiteiten vermijden of juist overbelasten, problemen ervaren met het doen van dagelijkse activiteiten, thuis of op het werk. Vaak spelen er ook problemen op mentaal gebied. Deze factoren hebben een negatieve invloed op uw kwaliteit van leven.

Onder leiding van de revalidatiearts gaat het team van Medinello samen met u opzoek naar een verklaring voor uw problemen. Onze casemanager is uw aanspreekpunt, zij begeleidt het volledige intake- en behandelproces. Samen met u worden er concrete behandeldoelen, passend bij uw persoonlijke situatie geformuleerd. De fysiotherapeut, psycholoog en ergotherapeut stellen, samen met de cliënt, alles in het werk om uw doelstellingen te realiseren.

Het belangrijkste doel is dat cliënten weer kunnen doen wat zij belangrijk vinden in hun leven en weer kunnen deelnemen aan de maatschappij. Onze cliënten ervaren meer grip op hun klachten en functioneren. Cliënten hebben een betere fysieke en mentale belastbaarheid waardoor zij meer veerkracht ervaren.

We behandelen niet de pijn, maar jou als mens met pijn!

Kennismaken

Cliënten kunnen kosteloos elke eerste woensdag van de maand tussen 16.00-17.00 uur vrijblijvend aan onze informatiesessie ‘chronische pijn en vermoeidheid’ deelnemen.

Stepped Care

Cliënten komen voor revalidatie in aanmerking wanneer de behandeling in de eerste lijn geen langdurig effect heeft gehad op het functioneren.
Er is een verwijzing nodig van de medisch specialist, huisarts of bedrijfsarts.

Financieel

Het revalidatietraject wordt volledig vergoed vanuit de basis verzekering, ook als uw verzekering geen contract heeft met Medinello. Er zijn, naast het volledig eigen risico, geen extra kosten aan de behandeling verbonden.
*Voor meer informatie over de voorwaarde voor instroom kunt u contact met ons opnemen.

Contact:

Medinello IJmond, Gezondheidscentrum Broekpolder
Steenhouwerskwartier 29 e
1967 KD Heemskerk
088 567 01 40
ijmond@medinello.nl
www.medinello.nl

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 08.30 uur t/m 17.00 uur

Afspraak maken:

U kunt zowel telefonisch als via de mail contact met ons opnemen.