Hoe gaat het met u?

Binnen het Gezondheidscentrum Broekpolder gaan we werken met ‘Positieve Gezondheid’.
‘Positieve gezondheid’ is een nieuw begrip in Nederland. Veel mensen vinden dat ze gezond zijn wanneer ze geen lichamelijke klachten hebben en niet ziek zijn. Positieve gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Positieve gezondheid gaat over uw welbevinden en veerkracht: hoe gaat het met u? En waar wilt u aan werken?

Test uw eigen Positieve Gezondheid!

Doe hier uw test. De test laat zien hoe u uw eigen gezondheid ervaart.

  • Hoe het lichamelijk met u gaat
  • Hoe het mentaal met u gaat
  • Of u uw leven zinvol vindt
  • Of u een prettig leven heeft
  • Of u meedoet in de maatschappij
  • Hoe uw dagelijks leven eruitziet

Over ieder onderwerp krijgt u 7 vragen. Met uw antwoorden wordt uw ‘gezondheidsoppervlak’ berekend in het Spinnenweb Positieve Gezondheid.

Wilt u iets aan uw gezondheid veranderen?


Wilt u proberen iets aan uw gezondheid te veranderen? Dan kunt u de uitkomst van uw test bespreken met bijvoorbeeld uw huisarts of een andere zorgverlener die u vertrouwt.

Of wellicht heeft u binnenkort al een afspraak met een zorgverlener en is aan u gevraagd deze test in te vullen. Tijdens de afspraak wordt dan naar uw bevindingen over het invullen van de test gevraagd.

Ook kunt u één van de TIPS (Apps) gebruiken die worden voorgesteld, nadat u de test heeft ingevuld. Deze zijn te vinden onder de gekleurde buttons per deelvraag.

Let op! Dit is de eerste versie van de test. De test wordt nog verder ontwikkeld. Er komen dus steeds meer TIPS (Apps) bij.