Kinderfysiotherapie

Welkom bij de kinderfysiotherapeut van Reva Centre

logo-rehabcentre.jpgEen kinderfysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich richt op problemen van het bewegingssysteem van jongeren tot 18 jaar. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed, maar bij sommige kinderen duurt het proces lang of wijkt het af van het gebruikelijke patroon.

Bij ontwikkelingen die niet optimaal verlopen kunt u bijvoorbeeld denken aan gymnastiek op school, leren fietsen, de motorische beheersing van het schrijven en een voorkeurshouding bij baby’s.

Daarnaast kan uw kind ook problemen krijgen door sportletsels, aangeboren en verworven afwijkingen die de motoriek beïnvloeden, ademhalingsproblematiek en neurologische problemen.

De kinderfysiotherapeut zal in eerste instantie een onderzoek doen om te achterhalen wat de oorzaak is van de bewegingsproblemen. Op basis van de bevindingen kan het noodzakelijk zijn om een behandeling op te starten. Deze zal erop gericht zijn de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van uw kind te verbeteren, zodat het kind goed functioneert in zijn omgeving. Daarnaast is de kinderfysiotherapeut in het Gezondheidscentrum Broekpolder nauw betrokken bij het Cool 2B Fit programma.

Als u zich zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kind, dan kunt u zelf direct een afspraak maken met de kinderfysiotherapeut om advies in te winnen. Uw kind kan ook worden verwezen naar onze praktijk via huisarts, specialist, consultatiebureau, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of school.

 

Voor meer informatie gaat u naar de website van Reva Centre.

Contact: Reva Centre, locatie Gezondheidscentrum Broekpolder
kinderfysiotherapie.jpg
Steenhouwerskwartier 29                   

1967 KD Heemskerk

0251 - 231 900
info@revacentre.nl
Openingstijden: maandag:   08.30-21.00 uur
dinsdag:     08.00-21.00 uur
woensdag:  08.00-21.00 uur
donderdag: 08.00-20.00 uur
vrijdag:       08.30-18.00 uur
zaterdag:    08.00-13.00 uur
zondag:      gesloten
Afspraak maken: bel 0251 - 231 900 of mail naar info@revacentre.nl.